• Magyar (HU)

Tommot motorülés csak neked!

A gyártó cégek kevés gondot fordítanak a motorülés, motornyereg egyénre alakítására, a jövendő tulajdonos anatómiai adottságainak figyelembe vételére.

A motorülés egy olyan alkotóeleme a motornak, melyet nem nagyon szoktak tuningolni, pedig a motor egyik legkönnyebben hozzáférhető része.

 

A motorülés jól átgondolt újratervezésével, átalakításával a legjelentősebb javulást tudja nyújtani az ergonómia, a kényelem, a vezethetőség, és a biztonságérzet terén.

 

Konfekciógyártás a motoriparban

A szériagyártás során egy tól-ig határokkal meghatározott „tömegnek” készülnek a motorok. Így a motorülések is egy kaptafára készülnek egy-egy típuson belül.

Persze, a mai nagy motor gyárakban sem igaz már Henry Ford híres idézete: „Vevőink minden színigényét ki tudjuk elégíteni, ha fekete kocsit rendelnek.” Ma már a gyártók igyekeznek a célpiacukat kisebb szegmensekre bontani, és azok számára kisebb szériákat gyártanak.

Sajnos, ettől még nem lesz személyre szabott egy motor sem.

Olyan ez, mint a konfekciógyártás a ruhaiparban. A motorülésnek „jónak kell lennie” egy 160 cm-es és egy 200 cm magas vezető számára is. Ezért hasonlítanak a motornyergek a legtöbb esetben egy „sí sánc” formájára.

 

Egy gyári motorülés komoly kompromisszumok eredménye :)

 

 

A motort ültessük le?

Az alacsonyabb motoros esetében nem mindig jelent megoldást a „vas” leültetése, mert a motor futástulajdonságai megváltoznak. Az eredetileg tervezett súlypont és a kerék utánfutási szöge más lesz.

Ha az utazási komfortodat, illetve a biztonsági érzetedet szeretnéd javítani, akkor a válaszom: Ne a motort ültesd le!

 

Sokkal jobb megoldást jelent a motorülés átalakítása

A motorülés ülőfelületének süllyesztése vagy emelése, szélesítése vagy keskenyebbé való átalakítása, a töltőanyagok és a külső burkolóanyagok megválasztása lényegesen nagyobb mozgásteret enged ahhoz, hogy egy igazán személyre szabott motorod legyen.

 

 

Így a vezető és utasa is a lehető legkényelmesebben tud ülni, megközelítve a motorozáshoz legoptimálisabb testhelyzetet.

A komfort úgy a pályázásnál, mint a hosszú túráknál elengedhetetlen szempont. Nem von el energiát, illetve figyelmet a vezetésre való koncentrálástól.


Úri szabóság motorülésekre specializálódva

Ugye, egyetértesz abban, hogy az a motorülés a legkényelmesebb, amit a Te testedre – bocs a szóért, a hátsódra, illetve hölgyek esetén popódra – szabva készítenek. És természetesen figyelembe veszik a testmagasságodat és súlyodat is.

 


 

A motorülésnek kellőképpen puhának kell lennie, hogy kényelmes legyen, de keménynek is, mert hosszútávon hamar kiülné az ember. Jó, ha a motor teljes élete alatt kitart, és az sem árt, ha földig ér róla a lábunk.

 

A TOMMOT-nál testre szabjuk motorodat

Munkánk során az ergonómia a legfontosabb szempont. A motorülés belső átalakítása teljes mértékben a Te alkatodnak és az igényeidnek a figyelembevételével történik.

Ennek eléréséhez speciális anyagokat használunk több rétegben, keménységben és térbeni kialakításban.

Ha már a motor nyerged belső szerkezetét átalakítottuk, akkor érdemes a külcsínnel is foglalkozni. A „vas” fejezze ki életérzésedet, életstílusodat, hovatartozásodat, felfogásodat a világról!

Az új  TOMMOT motorülésedet a motorod, esetleg a ruhád színével harmonizáló alapanyagokkal, szabásvonalakkal borítjuk be, és igényed szerinti hímzéssel díszítjük. Sőt, ha szeretnéd a ruhádon is azonos hímzést helyezünk el.

 

 

Így, az elsődleges ergonómiai tartalom kívülről stílust kap, amely jellegzetessé, egyedivé alakítja a motort és tulajdonosát.

 

A TOMMOT motorülés csak a legjobb anyagokból és a legprofibb technológiával készül.

A kényelemre, és a biztonságérzetre érdemes áldozni. Nem beszélve arról, hogy kiélheted a tervezési vágyadat is. És egy újabb módon tudod  megmutatni az egyéniségedet, életstílusodat is a világnak.


Mert ugye, ha ott áll egymás mellett néhány vas, melyiket is nézik meg először?

 

Megosztom:

Bookmark and Share

 


Ízelítő munkáinkból