• Magyar (HU)

Marco Simoncelli

Oszd meg ismerőseiddel

A MotoGp sepangi futamának második körében balesetet szenvedett, és elhunyt a huszonnégy éves Marco Simoncelli.

A tragédiát tovább súlyosbítja, hogy legközelebbi barátja, Valentino Rossi is részese volt a balesetnek, melyben SuperSic az életét vesztette. Ahogy a csapatok és a versenyzőtársak, úgy Rossi is szűkszavúan nyilatkozott az eset után:

Sic olyan volt nekem, mint ha az öcsém lett volna. Annyira kemény a pályán és olyan kedves a hétköznapi életben. Nagyon fog hiányozni.”

Rossi és Simoncelli közösen készültek a szezon utáni Monza Rallyra

Nem csak a motorosokat rázta meg a hír, az egész világ gyászol. Az olasz labdarúgó mérkőzések előtt egyperces néma csenddel adóztak Marco emléke előtt, az AC Milan játékosai pedig fekete szalagot viselve léptek a pályára. A világ minden tájáról érkeztek részvétnyilvánító üzenetek a család és a csapat részére: többek között megszólalt Stefano Domenicali és Luca di Montezemolo, Helio Castroneves IndyCar versenyző, Jenson Button és Mark Webber, valamint Malcolm Wilson a Ford WRC alakulatának vezetője.

A 2007-es év 125-ös világbajnoka, Talmácsi Gábor tegnap délután nyilatkozott: “Felfoghatatlan, ami történt! Marco azon versenyzők közé tartozott, akivel barátok voltunk és gyakran beszélgettünk egymással. Legutóbb épp Brnoban, amikor kint voltam. Soha nem fogom elfelejteni, hogy mekkorákat meccseltünk még a 125cc kategóriában. Már többször visszanéztem a balesetet, ami gyakorlatilag azzal indult, hogy elment a motorjának az eleje… és utána jött a tragédia! Egyszerűen még mindig nem akarom elhinni, ami történt! Őszinte részvétem a családjának! Isten veled Marco, nyugodj békében! “

Forrás: Hegylakók