• Magyar (HU)

IMOT – München 2012 I. rész

Oszd meg ismerőseiddel

Imot Münchenben!

Ez a város a BMW-ről és a sörözőiről híres.  Mégsem ez vonzotta oda a motorosok tízezreit, hanem az IMOT, azaz Internationale Motorrad Ausstellung (Nemzetközi Motorkerékpár Kiállítás).

 

 

 

A német motorosokat a kellemetlen időjárás sem zavarta, esős, havasesős és + 2 C fok , ennek ellenére százával érkeztek két keréken. Bent a kiállítás területén is a látogatók zöme, jelezve, hogy ők motorosok, valamilyen megkülönböztető motoros ruhadarabot viseltek.

A kiállítás szervezettsége, amolyan németes volt. Szóval minden a helyén volt a legapróbb részletekig!  A belépő 12 Euróba került, ami 3500 Ft-nak fele meg. Valahogy nem éreztem soknak, ha belegondolunk, hogy 8 nagy csarnok telis-tele motorokkal, alkatrészekkel és egyéb kiegészítő cuccokkal.

A márkaképviseletek a legszebb és legfrissebb típusaikat mutatták be! (Mindegyikre rá lehetett ülni, közelről, akár kézzel is „megvizitálni” azokat!)

A motorok esztétikai fejlődésére jellemző volt, hogy az ülések varrt design huzatokat kaptak, növelve az összképi esztétikai hatást, bár ettől a komfortjuk nem változott, hiszen a 160 cm-es és a 210 cm-es motorosnak is ugyan azzal az üléssel adják el a vasakat! Itt meg kell jegyeznem, hogy Németországban ezért reneszánszát éli az ülések átépítése, a vezető méretére való alakítása.

Tuning  alkatrészeket kínáló cégek garmadája. Igény szerint lehetett összeválogatni egy komplett motorra valót is akár!

Újításokban és ötletekben sem volt hiány. A lánckenő automaták mellet már tavaly is bemutatták a grafitos száraz lánckenés, amelynél a kenőanyagon fejlesztettek tovább idén.

Inkább befejezem a szöveget, beszéljenek helyettem a fotók: