• Magyar (HU)

Gymkhana sztori, 5.rész: a Kawa-khana szituáció

Oszd meg ismerőseiddel

Elindul, megáll, viszonylag jól fordul és félelmetesen nagy élvezet menni vele. Ezek után már csak hab a tortán, hogy kényelmesen belefért a költségvetésbe.

Mondhatjuk, hogy komoly fordulóponthoz érkezett a Gymkhana motor építése: tulajdonképpen kész van, hiszen minden alapvető feltételét teljesíti a “versenykész motor” fogalmának. Innentől jönnek a veszélyes vizek, hiszen eddig jó, ha összesen húsz kilométert tettem meg a motorral, vagyis fogalmam sincs róla, hogy élesben, a pályán milyen változtatásokat eszelek majd ki a Kawára. Akkor kell majd határozottan visszafogni magam, és feltenni a kérdést: ha megveszem azt a rugóstagot/gátlót/légszűrőt stb-t, vajon egyből gyorsulok tőle, vagy inkább a tudásomat csiszoljam, hogy jobb időt érjek el?

moto-gymkhana

 

 

Ami jó hír, hogy a projekt eddigi része kellemes meglepetéssel zárult, hiszen elköltöttünk nagyjából 250 000 forintot, de ebből egy ’96-os, hatszázas motort építettünk, ami aligha állna meg ennyiből a piacon. Ráadásul ez a gép – ha lehet – jobb, mint széria állapotában, hiszen a több nap alatt megálmodott és kivitelezett kormány fantasztikus irányíthatóságot biztosít, a bukócsövek és bukógombák miatt akár tanulógépnek is ideális a vas, ráadásul a rövid áttétel, és Áronék kiváló munkája következtében igazi fun-bike lett a gépből, mellyel könnyedén, gázadásra lehet egykerekezni – nem mintha ez szándékos cél lett volna, egyszerűen csak bónusz.

A fényezése az egyetlen pont, amit szó érhet – a munkán pontosan látszik, hogy összesen egy doboz, 1 200 forintba kerülő zománcfestéket és egy pár, 250 forintot kóstáló matricát “emésztett fel”. Hogy még meglepőbb ettől a motor kinézete? Igen, ennek kifejezetten örülök, éppen ezért épült a gép, hogy ne egy legyen az ezerből…

A névadás gyorsan megoldódott, amikor a grafikusnál ácsorogva épp a matrica színmintáit válogattuk. Kawasaki, Kawa, Gymkhana, Moto-khana…. Kawa-khana! Ez az, innen nincs visszaút, eldőlt, hogy a rögtönzött keresztségben ezt a nevet fogja viselni a motor.

Egyetlen hiányzó alkatrésze a hátsó kapaszkodó, mely különös, eddig ismeretlen funkciót kap: a fotózás óta elkészült az új konzol, mely (legalább) két feladatot fog ellátni, ígérem, megdöbbentő és vicces alkotás lesz… Már alig várom, hogy legalább tíz fok meleg legyen, hogy újra felrajzolhassuk a pályát, és vizsgázzon az új vas: kormánnyal, futóművel és teljesen bolond hátsó kapaszkodóval.